top of page

Michael og bogstavbjerget


Michael og Bogstavbjerget er for dig og dit barn med læse- og stavevanskeligheder. Bogen hjælper dig med at snakke med dit barn om de følelser og udfordringer, det står med. Samtidig er det en historie der viser, at bogstaverne ikke skal stoppe dit barn, i at drømme om fremtiden, lige meget hvad!

Michael og Bogstavbjerget er skrevet for at sætte fokus på mennesket bag ordblindhed. Kan du huske din folkeskole tid, alle de indtryk og følelser du oplevet i hverdag? Prøv at tænk på alle de ekstra følelser der kommer væltende når ord og bogstaver driller, og de er alle steder.

De følelser påvirker ikke kun dit barn i skolen, men også på legepladsen, der hjemme og når de er alene. Følelserne og tankerne om at være dum og doven, “Der må være noget galt med dig“, “Hvorfor kan jeg ikke gøre lige som de andre?” og “Det hele kan også være ligemeget, jeg bliver ikke bedre!” skal ændres for at nå bogstavbjergets top.


Michael og Bogstavbjerget er skrevet af Jesper Sehested der selv har haft alle de følelserne og udfordringer flyvende rundt om sig. Til afgangsprøven i retskrivning i 9. klasse fik han 71 fejl ud af 92 mulige. Troen på fremtiden var ikke stor. Det ændrede sig dog i 10. klasse, hvor han nåede toppen, med hjælp fra andre, og kunne ser ud over alle de nye muligheder.

Du kan også købe ‘Michael og Bogstavbjerget’ som E-bog og lyd-bog.


Når man er ordblind, kan en almindelig time i skolen føles som at skulle bestige et helt bjerg.

Det er svært at følge med, hvis man har vanskeligt ved at læse - og for mange giver det selvtilliden et knæk, at man ikke er lige så dygtig som de andre.

Denne bog er med til at belyse emnet for både eleven med ordblindhed, de andre elever i klassen, lærere og forældre. Det er nemlig ikke helt let at forstå, hvis man ikke selv er ordblind.

På hjemmesiden www.etlivsomordblind.dk kan du læse om de hjælpemidler, der er til rådighed, købe t-shirts og plakater med positive citater om ordblindhed og læse meget mere om ordblindhed generelt.


Vi vil i den kommende tid arbejde med bogen med nogle af de elever på vores skole, der er ordblinde. Vi glæder os til at kunne bringe deres reaktioner på bogen.


Vi giver bogen fem stjerner, da den er velskrevet, informativ og griber vanskelighederne an med en positiv vinkling.

Du kan læse meget mere og købe bogen her.

3 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page