top of page

Williams mor får en ny kæreste


Denne nye bog fra Forlaget Mellemgaard er skrevet af Klaus Frederiksen.


Bogen omhandler alle de mange spørgsmål og tanker, der kan dukke op hos børn, når de får at vide, at deres mor eller far har fået en ny kæreste.

William i bogen kæmper især med tankerne ved sengetid.

Han tænker på spørgsmål som "Hvor tit får voksne nye kærester?" for Noah fra hans klasse har allerede haft syv bare i år og har lige nu fire.

"Hvorfor siger man egentlig papfar?" For morens nye kæreste ligner ikke en, der er lavet af pap.


Bogen egner sig godt til højtlæsning og vil være rigtig god som oplæg til samtaler omkring skilsmisser, forældres nye kærester og alle de usikkerheder, det kan bringe hos børn.

Mange vil kunne genkende de tanker, William gør sig, og derfor egner bogen sig godt til at hjælpe med at åbne op for snak.


Bogens illustrationer er sort/hvide, hvilket vi synes er en skam. Farverne er med til at fange børnenes interesse, da de læser billederne sammen med ordene.

Til gengæld er det godt tænkt, at personerne har deres forbogstaver på maven, for så er det let at genkende dem.


Vi finder boget særdeles anbefalelsesværdig og giver den 4 stjerner.Bagsideteksten:

Williams mor og far bor ikke sammen mere. Indtil nu har William og hans søster boet på skift hos sin mor og far, men en dag sker der noget helt specielt. Williams mor får en ny kæreste.

Bogen handler om alle de tanker, et barn gør sig, når en forælder får en ny kæreste. Det er både bekymrede tanker, sjove tanker, men også store grundlæggende tanker om, hvordan livet ændrer sig, alt efter hvem som er omkring en. Denne bog er for alle, som har været i eller omkring en situation, hvor en forælder får en anden kæreste end barnets far eller mor, og bogen er rigtig god som højtlæsning for børn i den situation. Du vil nok blive overrasket over, hvor mange tanker et barn kan gøre sig, og hvor mange spørgsmål som kan dukke op.


Bogen kan købes her.

13 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page