top of page

Stjålen magi og Magiens spor


Tyen læser arkæologi og trolddom. Han lever i en tid med store teknologiske opfindelser og videnskabelige fremskridt, men magien i hans verden er sparsom da den bruges af Det Leratianske Imperies mange maskiner. Under en arkæologisk udgravning finder Tyen en bog. Han undres da han åbner den og kun ser blanke sider. En lille, mørk plet dannes pludselig på siden, derefter flere og flere. De breder sig og vokser sammen.

Goddag, mit navn er Vella, står der. Vella blev skabt af en magtfuld troldmand for mange århundreder siden til at kunne optage al viden fra de som brugte hende. Vella tigger Tyen om at beholde og bruge hende. Det bliver starten på et eventyr og flugt fra andre troldmænd som også vil have fat i hende.


Rielle er en ung kvinde som siden sin barndom har vidst at hun er i stand til at bruge magi. Hun har lært at holde evnen hemmelig fordi kun præsterne har Englenes tilladelse til at udøve magi mens andre straffes hårdt og brutalt. Hun elsker at male og passer sin undervisning i templet. Men meget ændrer sig den dag hun møder og forelsker sig i den unge kunstner Izare og erfarer at en forleder – en person der lokker folk til at bruge magi – er i byen.

Inden længe slipper både Tyens og Rielles hemmeligheder ud, med dramatiske konsekvenser for dem begge.


Bøgernes univers blander et middelalderligt samfund med teknologi på en god og spændende måde.

Tyens interesse for arkæologi og evner indenfor teknologi spiller fint sammen. Han har et mekanisk insekt ved navn "Beetle", som adlyder ham.

Vi møder også Rielle, som er en ung lovende maler, der lever i et helt andet samfund. Her er rollerne meget kønsbestemte og magien er forbudt for kvinder.

Det er først ret sent i bøgerne, at de to verdener og hovedpersoner mødes - og så tager handlingen for alvor fart. Vi savner koblingen mellem de to verdener tidligere i historien, da det er her, fortællingen lever allermest.


Bogen er skrevet i et godt, let og flydende sprog, hvilket gør, at de fleste læsere i udskolingen vil kunne følge med.


Vi giver bøgerne 4 stjerner og følger op med anmeldelser fra elever, når de er klar :)


Bøgerne kan købes her.

14 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page