top of page

Skurke, helte og Gud


Forlaget skriver:

Skurke, helte og Gud er Bibelen genfortalt som en helhed i et sprog, alle moderne mennesker mellem 8 og 108 år kan læse uden at gabe kæberne af led.

Forfatter og præst Egil Hvid-Olsen er klar over, at det nok er de færreste, som kommer igennem den originale Bibel, da den både indeholder knastørre lovtekster og har en lidt kedsommelig fortællestil. De fleste læser da også kun udpluk, men Bibelen kan læses som en hel historie. Derfor bør den også så vidt muligt fortælles i sin helhed.


Skurke, helte og Gud indeholder ikke kun de mest kendte fortællinger, men også de fremmedartede, dramatiske og til tider stødende fortællinger i Bibelen.

Egil Hvid-Olsen opfatter ikke Bibelen som Guds ufejlbarlige skrift, men som en meget dybsindig bog, der er inspireret af troen på Gud og derfor handler om forholdet mellem Gud og mennesker. En del af fortællingerne er regulære myter, hvilket dog ikke gør dem mindre værd. Det er noget andet end den historiske troværdighed i Bibelen, der driver fortællingen frem - nemlig at skildre mennesker generelt som delte individer. Ethvert godt menneske indeholder noget ondt, og ethvert ondt noget godt. Skurkene er heltemodige og heltene skurkagtige. Den eneste egentlige helt er Jesus - og han er det ikke på en traditionel måde.


Josefine fra 9.klasse har læst og anmeldt bogen:

Det er ikke en bog, jeg ville læse fra ende til anden.
Det er bibelfortællinger fortalt på en mere forståelig måde. Den er ret børnevenlig.
Når man læser den er det skrevet som om forfatteren fortæller historierne.
Sproget er godt.
Hvis den skulle have været endnu mere fængende for mindre børn, ville det klæde bogen med nogle flere illustrationer. Skriften er meget lille og der står meget på hver side.
Den er god til at læse højt fra og fungerer godt som en hel fortælling.

Bogen kan købes her.

36 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page