top of page

Shakespeares fortællinger

Opdateret: 26. jun. 2018Spændende og dramatisk bogserie fra Forlaget Bolden


Hver bog starter med en præsentation af persongalleriet, som er illustreret meget fint.

Det gør bogen meget interessant for den unge læser, da det kan være svært at huske de specielle navne. På den måde får læseren sat ansigt på personerne.

Alle bøger er skrevet i et letlæseligt sprog, men jeg vil nu anbefale bogen til børn fra 4.klasse og op, da der er enkelte svære ord.

Fælles for alle fire bøger er, at de er holdt i få farver, hvor det er sort og hvid, der dominerer. Så er der tilsat én farve som symboliserer og understøtter hver af bøgernes tema.

Skriften i bøgerne er gammeldags og avisagtig. Der lavet små tegninger af skriftruller med små citater fra de oprindelige fortællinger. Det understøtter den tid, som fortællingerne oprindeligt er skrevet i.

William Shakespeare lavede det som et teaterstykke, derfor er bøgerne inddelt i 5 akter i stedet for kapitler. Man kan med fordel bruge bøgerne i udskolingen og lave det til en forestilling.

Afslutningsvis er der en fin QR kode på bagsiden af bøgerne, men de virker desværre ikke endnu.


Bogen er en virkelig god genfortælling af kærlighedshistorien om Romeo og Julie. Den er genfortalt på moderne dansk, som også fremgår af bogens forside.

Bogen kan læses fra 3.klasse og op, hvis det ellers er en stærk læser. Ellers vil jeg anbefale den fra 4.-5.klasse og op. Det er en dramatisk og rørende historie, som man ikke kan løsrive sig fra. Der er lavet flotte illustrationer i hovedsageligt sorte og hvide farver, der er dog brugt lidt rød farve i illustrationerne. Den røde farve symboliserer kærligheden og de unge menneskers tragiske død, og så er det medvirkende til yderligere at dramatisere handlingen, samt den ulykkelige slutning.

Jeg er meget overrasket og imponeret over denne skønne bog. Den blev læst på under en time, for jeg kunne slet ikke slippe den. Derfor vil jeg give den mine bedste anbefalinger, især til gruppen af piger på mellemtrinnet og udskoling.Temaet er bedrag og hævn, og Hamlet er dybt ulykkelig efter sin fars død.

Det er en god bog, men den ender meget tragisk.

Der er enkelte svære ord som fx prosession, men ellers er sproget letlæseligt.

Farven gul er brugt til de ellers sort og hvide illustrationer. Den gule farve er symbol på bl.a falskhed, forræderi og fare, hvilket passer til historiens tema.

En bog for både drenge og piger fra 5.-6.kl. og op.
Temaet er magtbegær.

Caesar er elsket af folket. De ønsker at gøre ham til konge, men Caesar bliver advaret af en spåmand om, at der venter ham noget ondt. Caesars kone drømmer samme nat, at han bliver gennemhullet. De får begge to helt ret, der opstår nu krig i Rom!

I denne bog har man valgt at tilføre farven turkis, som bl.a symboliserer det spirituelle, kølige, desperation og frygt. Turkis kan også symbolisere empati og omsorg. Denne spændende og koldblodige bog rummer begge sider. Tæt venskab og farligt magtbegær.

En bog for 5.- 6. kl. og op.

Temaet er ambitioner og magt.

Macbeth er en stor krigshelt, som den skotske konge sætter sin lid til. Men det viser sig, at kvindelist kan ændre tingene meget hurtigt!

I denne bog har man valgt at tilføre farven pink. Da pink er en kombination af rød og hvid, smitter begge farver lidt af på dens karakteristika. Den får behovet for handling fra den røde farve og farven hvid giver den mulighed for at opnå succes og indsigt. Passion og kraft fra farven rød, blødgjort med renhed og åbenhed fra den hvide farve, fuldender farven pink. Dog indeholder bogen ikke megen renhed og åbenhed.

Macbeth opnår succes og magt ved at blive konge. Dog varer det ikke ved længe, da han ikke er kommet til magten på ærlig og fortjent vis.

Hans Lady Macbeth symboliserer i den grad passion, kraft og magt.

God bog som kan læses fra 6.-7.kl. og op.


Bøgerne kan købes her.

15 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page