top of page

Sally og Charlie på eventyr i København

Opdateret: 5. feb. 2020


I dette eventyr får Sally og Charlies bedsteforældre besøg fra Kina. Gæsterne skal kun være en enkelt dag i København, og det bliver Sally og Charlies opgave at vise dem rundt i Danmarks hovedstad.

Men hvilke steder skal man besøge, hvis man kun har en enkelt dag i København?


I bogen ”Sally og Charlie på eventyr i København” lærer du Danmarks hovedstad at kende på en sjov og anderledes måde. Du tager med tvillingerne og deres bedsteforældre på en spændende sejltur i Københavns mange kanaler, spiser røde pølser i Nyhavn og besøger Amalienborg slot.Allerede fra bogens start er tonen slået an - vi får at vide, at vi skal spidse ører, da der på s.32 er en quiz, og at vigtige ord i bogen er markeret med fed skrift.

Der er også sider, hvor vigtige ord bliver forklaret.


I bogen følger vi en familie fra Kina, der er på besøg hos tvillingerne Sally og Charlie og deres mormor og morfar.

De bliver præsenteret for alle de store seværdigheder i den danske hovedstad, en masse danske traditioner og skikke.

Bogens illustrationer gør det let at følge med i, hvilke oplevelser der beskrives, også selvom man ikke er gammel nok til at kunne læse ordene.


Beskrivelsen af hygge (s.19) er så fin. De tænder et bål og rister skumfiduser og bager snobrød. Imens fortæller morfar og Jin om gamle dage og deres venskab.


På s.21 er der en samtaleside - en side, der lægger op til, at man taler med børnene om det, man har læst. Hvilke steder i København vil du gerne besøge? Hvilken slags dansk mad synes du smager bedst? Hvorfor skal man gøre sig umage, når man får gæster? Hvor synes du, Sally og Charlie skal rejse hen i næste eventyr?Malthe fra 3. klasse har læst bogen og han fortæller:

Bogen var sjov og havde fakta med om København. Det kunne jeg godt lide

Malthe giver bogen 5 stjerner.


Vi giver bogen vores varmeste anbefalinger og vil både gøre brug af den i undervisningen og til frilæsning.

Bogen kan købes her.


I serien findes også:69 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page