top of page

Noah & Ørepiraten

Opdateret: 31. jan. 2019


”Noah og Ørepiraten” er en højtlæsningsbog om drengen Noah, som er fem år gammel og har et høretab. Noah har faktisk tabt cirka halvdelen af sin hørelse, og derfor har han nogle fine, sølvgrå høreapparater siddende bag sine ører. Der er bare lige det, at Noah bliver så forfærdelig træt, fordi han hver dag skal bruge en masse energi, når han skal høre, hvad andre siger. En dag flytter Ørepiraten så ind i et af Noahs høreapparater – og hans plan er at fylde Noahs øregange med skøre idéer og farlige påfund…


”Noah og Ørepiraten” er skrevet af Noahs mor Line. Hun har skrevet bogen, fordi det har vist sig, at trætheden er et vilkår ved høretabet, som kan komme til at fylde rigtig meget. Bagerst i bogen findes nogle sider til de voksne. Her deles personlige erfaringer om høretab og træthed, og en række fagpersoner fortæller om, hvordan man kan hjælpe barnet med at frigøre ressourcer i løbet af dagen, så trætheden ikke bliver så overvældende.


Tanken er, at bogen – ud over at være en sød og sjov historie – kan bruges som udgangspunkt til samtale om, hvordan man har det, når man er meget træt i sit hoved, og hvad man kan gøre for at spare på ressourcerne i løbet af dagen. Bogen er anvendelig i daginstitution og indskoling/fritidsordning, hvor der er børn med høretab, såvel som i familier med børn med høretab.


Her kan du se et lille udsnit af bogens flotte illustrationer:Noah:

“Det er helt fint, at der er skrevet en bog om mig. Det er ikke alle, der får skrevet en bog om sig. Da min lærer læste den højt for klassen var det lidt spændende. Men også rart at mine kammerater fik et indblik i det, der kan være svært for mig, og hvorfor jeg nogen gange var fræk som lille. Jeg ville ønske, at jeg ikke havde høretab, men når jeg ikke kan lave om på det, er det godt, at andre kan læse i bogen og lære noget mere om det.”

Asger:

“Jeg er Noahs fætter. Historien om at vi smadrede et drivhus sammen og at jeg blev kastet ud mod vejen er bare fantasi - men vi har lavet masser af andre narrestreger sammen. Noah er en rigtig god fætter. Det er fedt, at der er skrevet en bog om ham, og at jeg har fået lov at være med.”

Da jeg læste bogen højt for Noahs klasse, tog de rigtig godt imod den. Bogen giver et virkelig godt indblik i de svære ting, der følger med at være hørehæmmet - og så endda på en fantasifuld måde helt i børnehøjde.

Vi kommer helt klart til at bruge bogen her på skolen - og den får vores varmeste anbefalinger.

Bogen kan købes her.

359 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Komentarze


bottom of page