top of page

Max 2 bogstaver, lydret


Lydret serie til den absolutte begynderlæsning af Kirsten Ahlburg. Max 2 serien består af lette bøger med tekster, hvor ordene højst indeholder 2 bogstaver. Ideel til den allerførste læsning.


De fleste ord i bøgerne er lydrette eller lydnære. Hver bog indeholder en sammenhængende historie med illustrationer på hvert opslag. Det multimodale aspekt er en kvalitet, da sammenhæng mellem teksten og billederne harmornere godt og giver en god forståelse for handlingen. Billederne er meget børnevenlige og kreative.

Det er yderligere en kvalitet, at mange af ordene kommer fra listen ”de 120” mest almindelige ord. Det er en fordel, at ordvalget er lavet på baggrund af dette, da det appellerer til opbygningen af den tidlige sprogstart og det at ”knække læsekoden” og styrke børnenes ordforråd.

Siderne er nemme at overskue og i forhold til det lave lix-tal er det en fordel, at der kun er én eller to linjer på siderne. Det er tydeligt, at der er tænkt meget over ordvalget og overvejet hvordan man får skabt en handling ud af ord bestående af to bogstaver – det er ret kreativt og gennemført.


På sidste side i bøgerne er der angivet ”Til den voksne” hvor der er henvisning til opgaver og ideer til hver enkel bog fra forlagets hjemmeside. Umiddelbart virker det som en god ide, hvis man ønsker at arbejde med bøgerne yderligere i undervisningen.


Bøgerne kan købes her.

34 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Kommentit


bottom of page