top of page

Fortællinger omkring et bjerg


Alf kan tale dyresprog, men det vil man ikke høre tale om i Alfeland. Alf kan ikke flyve, og det taler man om: For en alf, der ikke kan flyve, er uhørt. Da Alf går hjemmefra, bliver det hans første rejse ud i en verden, der er langt større og mere eventyrlig, end selv alfer kan drømme om. Undervejs bliver han venner med Nis, og de to drenge bliver Dragens hjælpere i den store opgave med at samle de mange adskilte verdner til en.


Uddrag af bogen

Hurtigt går han derhen og stirrer forbløffet på en sovende dreng.

”Sikke en mærkelig én! Er det mon en alf?” Nis har aldrig set en alf, men hans bedstemor har fortalt om de sære blå flyvevæsner. Nis kigger nysgerrigt på drengen. Alfen har cirka samme størrelse og alder som ham selv, men han er blågrøn og har store øjne og små vinger. Alfer har meget store øjne, har Nis hørt, fordi de lever af månelys og solstråler. Han rusker forsigtigt i drengen, som mumler nogle uforståelige ord i søvne. Nis rusker igen i drengen:

 “Vågn op!”

Med et sæt springer alfe­drengen op. Han ser bange og forvirret på det vingeløse lysebrune væsen foran sig.

”Dragen? Hvor er Dragen?”

“Hvilken drage?” Nis ser forundret på alfen, ”her er ikke nogen drage.”
Caroline fra 6.klasse har læst bogen. Hun fortæller:

Jeg synes, bogen var interessant og god, men også lidt mærkelig. Jeg tror ikke, jeg havde valgt den selv - men så er det godt, at man kan blive inspireret af at skulle anmelde andre bøger.
Jeg synes, billederne var virkelig pæne. Især et billede af en sommerfugl, var virkelig smukt. Når teksten var lidt svær, hjalp det mig at se på billederne.
Jeg vil gerne anbefale andre at læse den, hvis man kan lide at læse eventyr.
Jeg giver den fire stjerner.

Bogen kan købes her.

45 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page