top of page

Ebbe i SFO 1 og 4


Sød serie om Ebbe og hans kammerater, der møder daglige udfordringer efter skoletid i skolens SFO. Der er tanker om liv og død, da de finder en lille fugl, som de nænsomt begraver. Der er rollespil i skoven med pigerne mod drengene, tanker omkring mod i den lokale svømmehal, hvor en høj rutsjebane er noget af en udfordring og tanker omkring opførsel og kammeratskab. Og så er der selvfølgelig det med kæresterne....Flot og hjertevarm serie af Camilla Wandahl. Hver bog er på 24 sider i A5 format i farver. Sød serie for både drenge og piger. Indbundet som hardback. Flere titler i serien er under forberedelse. Hver bog indeholder en samlet fortælling.

Lili fra 2.klasse har læst bogen "Den lille fugl". Hun siger:

Bogen handler om nogle børn, der er i skole og leger. Alba kommer og siger til Ebbe, at han skal komme med. De finder en død fugleunge og beslutter sig for at begrave den.
De får deres venner Sven og Leo med på ideen. De bliver enige om, at fuglen, der kan være ungens mor er blevet glad for, at de har begravet den for hende.
Bogen er god. Jeg har også selv prøvet at finde en død fugleunge og nogle æg, så jeg kan lige forestille mig, hvordan de har det.
Billederne er gode, fordi de viser det, der sker i bogen. Så er det nemmere at forstå handlingen.
Jeg giver den 5 stjerner.

Frida fra 4.klasse og Hannah fra 1.klasse har læst "Tør du sige lort?" sammen.

De siger:
Vi synes begge to, at det er en god bog.
Den handler om Alba og Ebbe. Alba spørger, om Ebbe tror, at hun tør række hånden op og sige lort. Da hun gør det, bliver de begge smidt udenfor døren og læreren vil ringe hjem til deres forældre.
Da de kommer i SFO, vil Alba ikke længere lege med Ebbe og han går derfor ud for at spille fodbold. De finder på at kravle over et hegn og Ebbe falder ned og slår sin arm.
Billederne i bogen er rigtig sjove og det er sjovt at læse noget om nogen, der er lidt frække. Det er ikke så tit, der står lort i børnebøger.
Vi giver bogen 4 stjerner.

Bogen kan købes her.
31 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page