top of page

Det (d)øde hus på Egevej


Nanna fra 8.klasse har læst Det (d)øde hus på Egevej og anmelder her bogen:


Romanen Det (D)øde Hus På Egevej er skrevet af forfatteren Mette Finderup. Bogen er udgivet af Forlaget Bolden i 2017.

Mette finderup har skrevet rigtig, rigtig mange bøger.


De to søstre Kira og Sofie går i 8. klasse i den lille by Glarup. Her har de boet med deres mor siden deres far døde i en ulykke. Hver dag går de to piger den samme kedelige vej til skole. Alle dage er ens. Men en dag går de ned ad Egevej og opdager et forladt hus. Huset er helt tomt, bortset fra et enkelt rum hvor der både er møbler, lys fire mystiske smykke skrin og et genfærd. Kira og Sofie bliver rodet ind i en dramatisk jagt på døde børn og en fortid fyldt med uhyggelige hemmeligheder.


Sådan præsenteres romanen Det (D)øde Hus På Egevej på bogens bagside.

Udover historien om Kira og Sofie hører vi også om det spøgelse, der hjemsøger det forladte hus på Egevej. Både de levende og de døde har oplevet at miste nogen, de holder af, så udover at være en spændende historie, er der i bogen også et tema, der handler om at miste, at sørge og om at komme ovenpå igen.

Min personlige vurdering af bogen er, at den faktisk er virkelig god. Forfatter Mette Finderup får en til at føle, at man er er inde i bogen og står på sidelinjen og kigger på.

Bogen er så godt beskrevet, at man helt kan leve sig ind i alle handlingerne. Man får hjertebanken hver gang at spøgelset, der hjemsøger det døde hus, kommer, og når  de to hovedpersoner går ind i huset.

Man kan dog blive lidt irriteret på hovedpersonernes mor, eftersom hun hele tiden holder øje med dem på hendes ”Find my iChild” app.


Bogen vil være en skøn læseoplevelse for alle dem, der elsker lidt gys og krimi blandet sammen til en meget fængende bog.

Jeg var ikke så lang tid om at læse den, fordi layoutet i bogen gør den virkelig nem at læse. Bogstaverne er ikke så små, at man har problemer med at læse dem og der var heller ikke rigtig nogle svære ord deri. Samlet set er det nok en af de mest spændende bøger, jeg har læst.

Der er er ingen billeder med i bogen udover det på forsiden.

Billedet virker lidt som en appetitvækker i forhold til hvad bogen handler om, og man  kan få en ide om, hvordan det døde hus ser ud.

Jeg giver bogen 5 stjerner, dog med den lille kritik at den godt måtte have været lidt længere, så spændingen kunne have forsat :)


Bogen kan købes her.

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page