top of page

Alkalær serien med 100% lydrette bøger

Opdateret: 13. jun. 2018Der er forskellige niveauer og fokuspunkter i serien. I de letteste af bøgerne er historien bygget op med lydrette ord med to til tre bogstaver. Alle historierne er skrevet med store bogstaver, som børnene også ofte lærer at gøre i skolen. Alkalær skriver, at børn helt ned til 3-4 års alderen vil kunne lære at læse den. Nogle børn er hurtige til at lære bogstaverne og de første lyde. Så er der selvfølgelig lavet sjove og skøre illustrationer, som understøtter den begyndende læsning. Der er både historier til piger og drenge. For elever med læsevanskeligheder eller ordblindhed, har det stor betydning at de kan fortælle, at de rent faktisk har læst en hel bog selv!

Serien er tænkt som frilæsningsbøger, som barnet selv kan sidde med. Selvfølgelig må man hjælpe barnet på vej med lydene, men ordene skal barnet selv læse.

Det er en fin serie, som vi varmt kan anbefale som supplement til den begyndende læseundervisning. Vi har brugt serien i bl.a. 0.-1. Klasse, og eleverne syntes, at det var nogle sjove bøger. De lagde særligt mærke til de underlige lydrette navne som fx Mi La og Oda. Så har vi en ordblind elev i 3.klasse, som helt selv har læst flere af bøgerne. Det var en kæmpe succes!


Serien kan købes her.

62 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Σχόλια


bottom of page