top of page

2.verdenskrig


Fra 1939 til 1945 var verden i krig. Krigen blev startet af Adolf Hitler. Han ville gøre Tyskland til et stort og rigt land. Derfor gik den tyske hær til angreb på en masse lande. Tyskerne besatte også Danmark. Læs mere om 2. verdenskrig i denne bog.


Maxi er en serie af letlæste fagbøger til børn i 2.-4. klasse. Bøgerne er bygget op som klassiske fagbøger og er velegnede til de letøvede læsere i indskoling i folkeskolen.


Som historielærer bliver jeg tit spurgt, om jeg ikke vil fortælle om 2.verdenskrig. Og det vil jeg rigtig gerne - men det er svært at finde materiale om emnet, der er tilpasset eleverne i indskoling og mellemtrin. De fleste materialer henvender sig til eleverne i udskolingen. Det giver mening, for det er en barsk historie.

Til gengæld er det også et stykke historie, der fascinerer og får børnene til at gyse. De vil gerne høre mere.

Denne fagbog formidler på fineste vis denne historie, så selv elever ned til 2.klasse kan være med. Den fortæller om baggrunden for krigen, om hverdagen i Danmark med rationeringsmærker og mørklægningsgardiner og om modstandsbevægelsen og jagten på jøderne.

Vi giver bogen fem stjerner.

Bogen kan købes her.

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page